Type keyword(s) to search

Studioshaw creates cocktail bar-feel for London co-working space Kindred

Posted on 06 February, 2019 by Peyton
90 out of 100 based on 987 user ratings

Studioshaw creates cocktail bar-feel for London co-working space Kindred

Brass and marble decor elements helped Studioshaw steer away from a typical office aesthetic inside this co-working space, which has opened in west London.

Interiors of Kindred co-working space, designed by Studioshaw

Situated just a few minutes walk from Hammersmith tube station,

Similar furniture pieces appear on the second floor, which, along with the third floor, can only be accessed by Kindred members during the daytime.

Although largely dedicated to workspace, in the evenings this level can be rearranged to host food and music events.

Interiors of Kindred co-working space, designed by Studioshaw

"Community spirit was central to the client's brief, so we have created a design that allows members to sit down and relax with one another at the end of the day, whilst also offering a space that will maximise creativity, productivity, and collaborative working," explained the studio.

Upstairs on the top floor are a series of more intimate rooms painted in rich shades like berry-red and midnight blue, which can be used for yoga classes, meetings, or private dinners.

Interiors of Kindred co-working space, designed by Studioshaw

A shade of forest-green has been applied throughout the reading room, complete with tall bookshelves and library-style desk lamps made from brass.

One of the rooms at this level also features original wall panels and ornate cornices that were previously removed from the building and housed at the Geffrye Museum, before being returned to Bradmore House in the early 1990s.

Interiors of Kindred co-working space, designed by Studioshaw

The studio has otherwise removed any previous interventions to fully reveal the arched Georgian windows on the building's front facade, flooding the internal spaces with natural light.

Co-working spaces are continuing to pop up across the globe – the past few months has seen the opening of Fosbury & Sons, which occupies a modernist building in Brussels, and Big and Tiny, a shared office in California that includes a play area for members' kids.

In contrast to Studioshaw, Teatum + Teatum developed a pared-back aesthetic for The Testone Factory, a co-working office in Sheffield. Set inside an old iron foundry, the space features timber-framed studios, polycarbonate partition walls, and concrete floors.

Photography is by Ed Reeve.


Project credits:

Architect: Studioshaw
QS: Measur
Contractor: BB Contracts
Interiors: Studioshaw
Structural engineer: M&E engineer

Related Wallpaper of Studioshaw creates cocktail bar-feel for London co-working space Kindred

 

Video of Studioshaw creates cocktail bar-feel for London co-working space Kindred

Share!

More Wallpaper from  Studioshaw creates cocktail bar-feel for London co-working space Kindred

You May Like Also Home Interior Tips