Type keyword(s) to search

Balbek Bureau creates versatile work and rest areas inside Grammarly's Kiev office

Posted on 10 June, 2017 by Isabel
94 out of 100 based on 756 user ratings

Balbek Bureau creates versatile work and rest areas inside Grammarly's Kiev office

There's room for work, rest and play inside software company Grammarly's office in Kiev, which includes its own conference hall, nap pods, and a soundproof music room.

The office occupies the top two floors of a 14-storey building in Kiev and has been designed by locally-based architects Balbek Bureau to accommodate the growing workforce of Grammarly.

Founded in 2008, Grammarly is computer software that helps users check their online written content for spelling, grammar and plagiarism in real time. This is its third office, joining bases in San Francisco and New York.

Surfaces throughout have been painted warm shades like blush pink, teal blue, or butter yellow to foster a more inviting atmosphere. Some partition walls are also clad in planks of natural oak wood and fronted with greenery-filled planters.

Interiors of Grammarly office in Kiev, designed by Balbek Bureau

White staircases lead up to the 450 square-metre mezzanine level, which plays host to more relaxed work areas connected via a 90 metre-long winding walkway.

Made from 25 tonnes of metal, the walkway has no ground support but is instead suspended from the ceiling by slim poles.

Interiors of Grammarly office in Kiev, designed by Balbek Bureau

"It unites various functional zones of the office into a single life cycle or rhythm," explained the studio.

"It has also become a powerful symbol of the inseparable connection between Grammarly offices in Kyiv, New York, and San Francisco."

Interiors of Grammarly office in Kiev, designed by Balbek Bureau

Upstairs also has a cosy seating zone centred by a firepit, and a handful of boxy volumes that serve as nap rooms.

A weight sensor has been fitted underneath each of the mattresses so that as soon as an employee lies down, a sleep symbol of three Zs is illuminated and lets others know that the space is occupied.

Interiors of Grammarly office in Kiev, designed by Balbek Bureau

Early last year, Leckie Studio converted an industrial warehouse in Vancouver into offices for Slack, the popular workplace messaging system. The space features a stadium-like central staircase and a feature wall covered in moss.

Photography is by Andrey Bezuglov and Yevhenii Avramenko.


Project credits:

Architects: Slava Balbek, Andrii Berezynskyi, Anastasia Marchenko
Project manager: Borys Dorogov

Related Photos of Balbek Bureau creates versatile work and rest areas inside Grammarly's Kiev office

 

Video of Balbek Bureau creates versatile work and rest areas inside Grammarly's Kiev office

More Wallpaper from  Balbek Bureau creates versatile work and rest areas inside Grammarly's Kiev office

You May Like Also Bamboo Flooring In Kitchen Pros And Cons